T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
AĞRI / MERKEZ - Şehit Harun Aslan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

PISA 2018 PROGRAMME FOR INTERNATİONAL STUDENT ASSESMENT

Okulumuz PISA 2018 Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Proğramı Kapsamına Seçilmiştir. Hayırlı Olsun...

Tüm Öğretmen ve idarecilerimiz PROGRAMME FOR INTERNATİONAL STUDENT ASSESMENT proğramı kapsamında seminere tabi tutulmuşlardır.

15-01-2018

PISA nedir? 
Açılımı "Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı" olan PISA, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) tarafından üçer yıllık dönemler hâlinde, 15 yaş grubundaki öğrencilerin kazanmış oldukları bilgi ve becerileri değerlendiren bir araştırmadır.

PISA'nın amacı nedir?
PISA'nın temel amacı, öğrencilerin okulda öğrendikleri bilgi ve becerileri günlük yaşamda kullanma becerisini ölçmektir. Ayrıca gençlerimizi daha iyi tanımak; onların öğrenme isteklerini, derslerdeki performanslarını ve öğrenme ortamları ile ilgili tercihlerini daha açık bir biçimde ortaya koymaktır.

PISA neyi ölçmektedir?
PISA'da zorunlu eğitimin sonunda örgün eğitime devam eden 15 yaş grubundaki öğrencilerin; Matematik okuryazarlığı, Fen Bilimleri okuryazarlığı ve Okuma Becerileri konu alanlarının dışında, öğrencilerin motivasyonları, kendileri hakkındaki görüşleri, öğrenme biçimleri, okul ortamları ve aileleri ile ilgili veriler toplanmaktadır.
PISA araştırmasında kullanılan "okuryazarlık" kavramı, öğrencinin bilgi ve potansiyelini geliştirip, topluma daha etkili bir şekilde katılmasını ve katkıda bulunmasını sağlamak için yazılı kaynakları bulma, kullanma, kabul etme ve değerlendirmesi olarak tanımlanmaktadır.

PISA´da Okulumuzun Rolü Nedir?

Okulumuz 2018 yılı itibari ile Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı kapsamına alınmış ve bu kapsamda yapılacak sınavlar okulumuzda ve öğrenciler tarafından uygulanacaktır. Bundan ötürü göstermiş oldukları başarılardan dolayı  tüm öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyoruz. Küreselleşen dünyamızda, eğitim alanında yapılan ulusal değerlendirme çalışmalarının yanı sıra, uluslararası düzeyde konumumuzu belirlemek amacıyla eğitim göstergelerine ihtiyaç duyulmaktadır. Bu nedenle belirli referans noktalarına göre ülkemizin eğitim alanında hangi düzeyde olduğunun, giderilmesi gereken eksikliklerin ve alınması gereken tedbirlerin belirlenmesidir. Ülkemiz de (Ağrı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi) OECD üyesi olarak, eğitim düzeyinin yükseltilmesi amacıyla bu araştırmaya katılmaktadır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 15.01.2018 - Güncelleme: 07.09.2020 00:33 - Görüntülenme: 1001
  Beğen | 4  kişi beğendi