T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
AĞRI / MERKEZ - Şehit Harun Aslan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Haberler

Ekm

Okulumuz konferans salonunda 15Temmuz milli birlik ve demokrasi günü anma programı öğrenci ve öğretmenlerimizin katılımı ile gerçekleştirilmiş Şehitlerimiz ve gazilerimiz gururla yad edilmiştir

Ekm

Ağrı mesleki ve teknik Anadolu lisesi izcilik kulübü öğrencileri valiliğinin Doğubeyazıt ta düzenlemiş olduğu  Ahmed-i Hâni kültür sanat ve turizm festivaline  25 izci ve 3 lider ile  katıldı  festival de bayrak yürüyüşünü İzciler  en önde gerçekleştirdi İshak paşa sarayın gerçekleştirilen sergiyi gezen  izciler ağrının en kıymetli âlimlerinden olan  Ahmed-i hani ve eserleri hakkında Bilgi sahibi oldu program sonunda  ağrı  izcilerinin gerçekleştirdiği uçurtma şöleni ile  programdan ayrılan İzciler Ahmed-i hani kültür sanat ve turizm  festivalinden gayet memnun kaldıklarını belirtti.

Ekm

Okulumuz bünyesinde bugün itibarı ile DYK kursları başlamış bulunmaktadır.

May

Ağrı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda 9. sınıf öğrencilerine 17 Mayıs 2019 Cuma günü konferans salonunda “Terörle Mücadele” konulu seminer verildi.

Seminer AğrıTerörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nden polis memurları tarafından verildi. Seminere 110 öğrenci katıldı. Öğrencilere terör örgütlerinin amaçları hakkında bilgi verilerek dikkatli olmaları gerektiği belirtildi.

Bir Olalım Beraber Olalım

Polis memuru “Devletimizin, milletimizin sizden isteği bir ve beraber olmamız, birbirimizi sevmemiz gerektiğini bilmenizdir” diyerek seminere başladı.

Hiçbir teröristin kendisini terörist olarak kabul etmediğini, örgütlerin gençleri aileden kopardığını ve insanların zaaflarını kullandığını ifade etti. Ardından öğrencilere çeşitli videolar izletilerek bilgilendirme yapıldı

Konferansın sonunda öğrencilere dağıtılan defterlerin içindeki kağıda düşüncelerini yazmaları istenerek seminer tamamlanmış oldu.

May

Mustafa Kemal, 19 Mayıs 1919 günü Samsun´a ayak basarak Kurtuluş Savaşını başlatır. Milletimiz de yaşlısı, genci, çocuğu, kadını her şeyiyle "Ya istiklal ya ölüm" ilkesiyle bu savaşa katılır ve Türklerin esir edilemeyeceğini, her zaman hür yaşayacağını, bağımsızlığından vazgeçmeyeceğini ve Türk topraklarının işgal edilemeyeceğini tüm dünyaya gösterir. Bu cümleler, 100 yıl önce yaşananların çok ama çok kısa bir özetidir.
Ağrı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak 100. yılında, bu anlamlı günde 19 Mayıs Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını büyük bir coşkuyla kutladık.
Törende emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür eder, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk´e ve aziz şehitlerimize şükranlarımızı sunarız.

 

"Gençler! Cesaretimizi destekleyen ve devam ettiren sizsiniz. Siz almakta olduğunuz eğitim ve anlayış ile insanlık yüksek karakterinin, vatan sevgisinin, düşünce hürriyetinin en kıymetli örneği olacaksınız. Ey yükselen nesil! Gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve devam ettirecek sizsiniz."

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

May

Ağrı/Merkez  Kasım Bayram Ortaokulu 8. sınıf öğrencileri, rehber öğretmenleri nezaretinde okulumuza ziyarette bulundular.

AMTAL rehberlik servisi olarak misafirlerimize okulumuz ile ilgili  seminer verildikten sonra okulumuzun mevcut bütün birimleri gezdirilerek bilgilendirmelerde bulunduk.

Kendilerine LGS sınavında başarılar diliyoruz.

May

Okulumuzda eğitim görmekte olan 11. sınıf öğrencilerimize  Sağlık hizmetleri öğretmenleri tarafından İş sağlığı ve Güvenliği Eğitimi verıilmiştir.

 İş Sağlığı ve İş Güvenliği Nedir?

 

İş sağlığı ve güvenliği; işin yapılması sırasında işyerindeki fiziki çevre şartları sebebiyle işçilerin maruz kaldıkları sağlık sorunları ve mesleki risklerin ortadan kaldırılması veya azaltılması ile ilgilenen bilim dalıdır. bir kuruluşun gerçekleştirdiği faaliyetlerden etkilenen tüm insanların (çalışanların, geçici işçilerin, alt yüklenici çalışanlarının, ziyaretçilerin, müşterilerin ve işyerindeki herhangi bir kişinin) sağlığına ve güvenliğine etki eden faktörleri ve koşulları inceleyen bilim dalı olarak tanımlanmaktadır. 

1.    İşyerlerinde işin yürütülmesi ile ilgili olarak oluşan tehlikelerden, sağlığa zarar verebilecek şartlardan korunmak ve daha insanî bir iş ortamı meydana getirmek için yapılan metotlu çalışmalar.
2.    Genel anlamda, hem çalışanları korumayı (İş Güvenliği), hem de bütün işletmenin ve üretimin güvenliğini, yani etraftakilerin ve çevrenin korunmasını esas alan tedbirlerin bütünüdür.
3.    İşyerinde çalışan işçilerin sağlığını ve iş güvenliğini sağlamayı, bir başka ifadeyle, işyerinde doğabilecek, iş kazası ve meslek hastalıkları gibi her türlü riske karşı gerekli tedbirleri almayı, bu husustaki şartları yerine getirmeyi, bu hedefleri yerine getirmeye yardımcı olabilecek araç-gereçlerin noksansız bulundurulmasını öngören, genelde bunların uygulanmasından işverenin sorumlu tutulduğu ve/fakat işçilerin de, öngörülen tedbirlerle ilgi olarak usul ve şartlara uymalarını isteyen bir kavramdır.

May

Okulumuzda eğitim görmekte olan 10. sınıf öğrencilerimize ve değerli velilerine okulumuzda yer alan dalların tanıtımı Sağlık hizmetleri öğretmenleri tarafından yapılmıştır. Gerekli bilgilendirmeler yapıldıktan sonra varsa öğrencilerimizin ve velilerimizin sorularına da yanıtlar verilmiş, aydınlatılmaya çalışılmıştır.

Nis

Okulumuz 11-A sınıfı öğrencisi Zeynep MENCİK Ağrı ili genelinde düzenlenen ´23 NİSAN´ konulu şiir yarışmasında 1. olmuştur.

Bu başarıda emeği geçen öğrencimiz ve öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz.

Nis

 

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

“MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ AİLELERİMİZLE BULUŞUYOR PROJESİ”

AMAÇ: Genel Müdürlüğümüze bağlı okul ve kurumlarda öğrenim gören öğrencilerin; öğretmenleriyle birlikte, okulun bulunduğu Fırat mahallesinde, tespit edilen belirli sayıdaki ihtiyaç sahibi yoksul, yalnız veya muhtaç durumdaki kişiler belirlenerek; hayatlarını kolaylaştırıcı konularda bilgilendirmek bu konularda yardım etmek, onları sevindirecek, mutlu edecek, manevi dokunuşlarda bulunmak, psikolojik sosyal destek sağlayarak hayata tutunmalarını sağlamak ve gençlerle aralarında köprü kurarak değerlerimize sahip çıkılmasını sağlamaktır. Bu amaçla, toplum hizmeti kapsamında belirli bir plan dahilinde ve yerel imkanlarla bu proje yürütülmüştür. Projeye maddi manevi destek veren basta Ağrı Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Fırat Mahalle Muhtarlığı, Ağrı KYK il Müdürlüğü, Ağrı kültür ve Eğitim Vakfı, AKVE kültür kırtasiye´ye şükranlarımızı sunuyoruz.Okulumuzda “Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor projesi” 22.04.2019 tarihinde  uygulanmaya başlamıştır. Okulumuz yürütme komisyonu tarafından tespit edilen ailelerimize ziyaretlerimiz  Öğrencilerimiz ve Sağlık Hizmetleri Alan Öğretmenleri tarafından yapılmıştır.

Nis

Okulumuzda 11. ve 12. sınıflar yönelik Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinden gelen hocalarımızın önderliğinde üniversite tanıtım semineri düzenlenmiştir

Nis

Okulumuz Ağrı Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından değerli Hocamız Prof.dr A.Halim ULAŞ önderliğinde Ağrı Gençlik Merkezi salonunda ‘quantum motivasyon’ isimli seminer çalışması yapılmıştır. Organize edilen seminer faaliyetine Prof.dr Ahmet KIRKKILIÇ, Doç.dr Akif ARSLAN, İl Milli Eğitim Müdürümüz Mehmet Faruk Tekin, Mektebim Koleji Müdürü Mehmet TAŞDEMİR, 15 Temmuz Anadolu Lisesi  öğretmen ve öğrencileri katılım göstermiştir.

Sayın Prof.dr A.Halim ULAŞ gençlere gerçekçi hedef belirlemenin, belirlenen hedeflere ulaşmada sebat etmenin önemi; okumayı hayattaki önceliklerimizden biri yapıp kendimize inanarak pek çok şeyi başaracak gücün elimizde olacağını oldukça samimi ve eğlenceli bir ortamda bizlere anlattı.

Peki Nedir MOTİVASYON?

Motivasyon, Latince’de hareket etme anlamına gelen mot kökünden türetilmiş bir kelime. Özellikle insan kaynakları yönetimi alanında adını sıkça duyarız. Tıpkı inovasyon, yaratıcılık, koçluk, mobbing gibi nam yapmış bir sözcüktür kendisi. Hem de epey de eskidir namı! İK dergileri üzerine çokça makaleler yayımlar, yöneticiler önemini ballandıra ballandıra anlatır, bilim insanlarının üzerine yaptığı teoriler konuşulur, eğitimlerde yerini bulur, çalışanlar kimi zaman ücrete dahi tercih ederler motive edilmeyi. Hal böyledir böyle olmasına da iş motive olmaya ve pek tabi de etmeye gelince, çark zor döner!

Bizim X bir iş başvurusu yapar, sınanır da sınanır. İşin ne olduğunu sormayın bana, fark etmez! Gelişen ve değişen dünya, hani rekabet ortamı da kızışmış, “ne olursan ol, en iyisi ol” felsefesiyle yola çıkılmalıymış. Ne iş yaparsan yap “en iyisini yap”. X kararlı. Aldığı eğitim ve bir de o azimli yanı yok mu, tamamdır bu iş! Yeni dünya düzeninde yer bulmak onun için çocuk oyuncağı. O “en iyi” olma yolunda zaten istekli bir aday. Gel zaman git zaman bu istek fark edilir ve X istediği işe sahip olur sonunda. “Sabah erken gitmeli ofise, az soru sormalı, çok çalışmalı, ortama ayak uydurmalı, varsa bir çatışma uzak kalmalı, yaratıcı yenilikçi olmalı, güler yüzünü tüm şartlar altında korumalı, kollamalı, ha bir de yöneticisine en çok bilgisayar başında yakalanmalı, mümkünse mola vermemeli, akşam en geç o çıkmalı vs .” Toplamıştır bir bir öğütleri yeni dünya insanlarından.

X üniformasını giymiş bir asker edasıyla artık hazırdır teslim olmaya. Başarır da. Beklenilen her şeye uyum gösterir, kanıksar. Derken derken zaman geçer, “beklentiler zamanı” gelip çatar. Gitgide yüzünün düştüğünü, içinde bir boşluğun oluştuğunu hissetmeye başlar. Nedir ki bu? Oysa her şey yolundadır. Yap teslim et, yap teslim et. Tik tak tik tak. Herşey tıkırında. Maaşı desen fena değil. Eee bu piyasa şartlarında iş bulmak kolay da değil. Çatışma mı hani nerde, onlar sıkı bir ekip. Hem olur öyle şeyler her iş yerinde. Sigortası var, servisi var, maaş kartı var, daha nedir Allah aşkına!

Yok yok böyle olmaz, X performans görüşmelerinde çıtlatacaktır yöneticisine. Ama nasıl söylemeli? Öyle dese anlaşılır, böyle dese yok sayılır! Bulacaktır uygun bir yol. Bulur da. Yöneticisi dinler X ‘i dikkatle. Anlamaya çalışır ifadelerini; “İş mi zor gelmeye başladı, ekipte anlaşamadığın biri mi var, ücretin mi tatmin etmiyor seni, yoksa başka bir iş teklifi aldın da sen ağzında mı geveliyorsun?” Hepsine büyük bir sabırla cevap verir X. Hiçbiri değildir. O da bilmez ki nedir eksik olan! Yönetici elindeki kalemle karalamaya başlar önündeki kağıdı. Sorunu anlamaya çalışır. Ansızın aklına bir fikir gelmiş gibi gözleri açılıverir. “Hah buldum ben senin derdiniiii” der, kıs kıs gülerek. X sevinmiştir, çözüm de yoldadır. “Sen motive edilmek istiyorsun, tıpkı çocuklar gibi”. X şaşkın şaşkın bakar yöneticisine, yönetici gülmeye devam eder. Amma da basit bir sorunmuş yahu der gibi. Sonra ciddi bir hava eser içerde. “Bak “ diyerek devam eder yönetici, “ Hepimiz zor şartlarda çalışıyoruz, sen benim durumum kolay mı sanıyorsun, ben sizlere neleri yansıtmamaya çalışıyorum, bir de her yaptığınız şeyin arkasından alkışlarsak, ooo işimiz var!” der ve ekler “ Geçer bunlar geçer, o okuduğun kitaplara da inanma sen, yazmak kolay iş, bir profesör gelsin bakalım buraya, gerçek çalışma ortamında ne kadar motive edici olabilecek!” der ve kalkar. “ Haydi işinin başına” .

X üzgün, masasına döner. Demek buydu derdi, “ evet” der içten içe. Yaptığı hiçbir başarıya geribildirim almamıştı ki, üstelik hataları çok çabuk fark edilirken. Aklına gelen yaratıcı fikirler sahiplenilmiştir hep, üstelik adı bile anılmadan! İşini özenle yapsa da bir yapmasa da. Neticede mutlaka bir kusur bulunur. Ya yapılan son terfiler? Dağıtılan projeler? ” Hiç adil değil “ diye düşünür. Sessiz olmak mıdır suçu, yoksa övünmemesi mi ? O hiç düşünmemişti tüm bunları ta ki o ana dek! Oysa tek beklediği küçük bir teşekkürdü. Çok değil, küçücük bir teşekkür.

Nis

2019 yılı Temel Afet Ve Farkındalık Eğitimi çerçevesinde 12.04.2019 tarihinde AFAD ekipleri tarafından okulumuz öğretmen ve öğrencilerine seminer düzenlenmiştir.

Mrt

Mrt

Uygulamalı derslerimizden görseller